• Verbouwing van de Bunt 800x200
  • kerk 800x200
  • school 1958 800x200
  • Verbouwing van de Bunt Someren-Heide (2013)
  • Sint Jozef Kerk Someren-Heide
  • Sint Jozef School Someren-Heide (1958)

Welkom op Someren-Heide online!

Wij heten u van harte welkom op onze website. Deze website wordt onderhouden door het Dorpsoverleg Someren-Heide.
In elk geval bedankt voor uw bezoek aan Someren-Heide online.

Definitief geen zweefvliegveld in Someren-Heide

Op 4 februari jongstleden heeft het Dorpsoverleg, na aandringen bij de gemeente, een email ontvangen die de Provincie al op 10 november 2014 toegestuurd heeft aan de gemeente Someren. Hieruit blijkt dat de provincie inzet op een goedkopere en sneller realiseerbare oplossing te Nistelrode. De Provincie ziet af van verdere acties met betrekking tot een zweefvliegveld in Someren.

Desalniettemin is de Aeroclub nog volop in beraad en denken zij dat zij nog een keuze hebben. Zij hebben onlangs nog een bezoek gebracht aan de Molenbrugweg in Someren-Heide. Zij hebben deze locatie verworpen omdat deze te duur zou zijn. De Aeroclub wil nog steeds naar de Boksenberg. Deze optie is echter ook uitgesloten door de uitspraak van de Provincie. De Aeroclub blijkt intern verdeeld te zijn over haar toekomst en vergadert nog steeds over haar opties. Op 10 februari jl. ontving het dorpsoverleg bericht van de gemeente dat Aeroclub gelet op de gestelde randvoorwaarden en het gebrek aan medewerking bij de provincie, zij een terrein in Someren niet haalbaar achten. 

van hen ook een bevestiging dat 

 

Wethouder Hanssen van de gemeente Someren heeft op dinsdagavond 3 februari 2015 persoonlijk verklaard aan Mireille Winkelmolen (bestuurslid Dorpsoverleg Someren-Heide) dat wat hem betreft een zweefvliegveld in Someren-Heide definitief van de baan is. Op 4 februari is de eerder genoemde email dan ook vrijgegeven voor publicatie aan de inwoners van Someren-Heide. De vraag is waarom de gemeente niet eerder de ongeruste inwoners van Someren-Heide heeft  ge├»nformeerd over de email.  Dit ondanks een verzoek van het dorpsoverleg. Blijkbaar wilde de gemeente de deur openhouden voor de Aeroclub om met een goed plan te komen. Dit plan (dat zou moeten voldoen aan alle gestelde voorwaarden) is er niet gekomen en de wethouder heeft nu dan ook persoonlijk aangegeven dat het hiervoor te laat is.

Tijdens een zeer druk bezochte dorpsbijeenkomst over het zweefvliegveld bleek dat er zeer veel weerstand was tegen de komst van het zweefvliegveld in de Boksenberg. Deze inwoners en de vele gebruikers van de Boksenberg en haar luchtruim, kunnen nu weer opgelucht ademhalen.

Namens het dorpsoverleg Someren-Heide,

Mireille Winkelmolen