• Verbouwing van de Bunt 800x200
  • kerk 800x200
  • school 1958 800x200
  • Verbouwing van de Bunt Someren-Heide (2013)
  • Sint Jozef Kerk Someren-Heide
  • Sint Jozef School Someren-Heide (1958)

Welkom op Someren-Heide online!

Wij heten u van harte welkom op onze website. Deze website wordt onderhouden door het Dorpsoverleg Someren-Heide.
In elk geval bedankt voor uw bezoek aan Someren-Heide online.

De winkel

Vorige maand hebben we officieel aangekondigd dat er winkel(tje) gaat komen in de Bunt. De ruimte is betegeld en na de oplevering worden er koelsystemen geplaatst. Dankzij de gulle ondersteuning van de Rabobank Peelland Zuid, zijn we in staat een prima verswinkel te organiseren, waarin vele inwoners van de Hei van alles van hun gading zullen vinden. Je kunt je wensen voor het assortiment nog kenbaar maken via de enquête (nogmaals bijgevoegd).

Het moet “onze” winkel worden waar we met zijn allen iets over te zeggen hebben. Daarom gaan we onderzoeken of we van de winkel een coöperatie kunnen maken, net zoals bijvoorbeeld in Sterksel en in Leenderstrijp.

Onze winkel zal dan ook door onszelf gerund gaan worden. Daarvoor hebben zich al een vijftiental vrijwilligers aangemeld, maar als we de winkel dagelijks open willen hebben, moeten we natuurlijk minstens het dubbele aantal medewerkers hebben. Een kleiner dorp als Sterksel heeft voor de winkel 60 vrijwilligers, dus dan moet dat in de Hei zeker lukken. Meld je dus aan via het enquêteformulier en je wordt in maart uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Ook de plaatselijke ondernemers zijn enthousiast en een aantal hebben al toegezegd toeleverancier te worden. We gaan dus hele mooie producten krijgen van eigen bodem of uit de directe omgeving. Zo kunnen we weer een wens uit de Dorpsenquête van drie jaar geleden realiseren!

De enquete is hier te downloaden.